SUPA OD PEČURAKA Kremasta, ukusna, odlično predjelo!
Supa će imati još lepši ukus ako pomešate 2-3 vrste pečuraka.
Sastojci:
400 g šampinjona
2 crna luka
2 čena belog luka
2 paradajza
1 kašičica mlevene paprike
300 ml belog vina
300 ml pilećeg bujona (ili 1 kocka za supu)
200 ml pavlake za kuvanje
2 kašike maslinovog ulja
So, biber
1 kašika sveže seckanog peršuna
Priprema:
Pečurke i paradajz isecite na kockice, oba luka sitno. Na maslinovom ulju prodinstajte oba luka, dodajte pečurke i dinstajte dok ne puste vodu. Dodajte paradajz i začine i uz mešanje dinstajte 3 minuta. Sipajte vino i pustite da provri. Dodajte pavlaku i bujon promešajte, poklopite i krčkajte na tihoj vatri pola sata uz povremeno mešanje. Začinite solju, biberom i peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)