SOČNI I HRSKAVI, LEPE SE ZA PRSTE Pileći bataci se neverovatnim prelivom je sve što ćete želeti danas da jedete
Slasno i ukusno!
Hrskavi bataci
Sastojci:
4 veća ili 8 manjih bataka
so i beli biber
sok od 1/2 limuna
3-4 kašike kečapa
1 kašika senfa
1 kašičica sveže majčine dušice
5 kašika maslinovog ulja
1 kašičica meda
Priprema:
Batake oprati i posušiti. Pomešati maslinovo ulje, kečap, senf i med, posoliti i pobiberiti. Ovom mešavinom namazati batake, pa ih poređati u pleh. Preliti ih polovinom limunovog soka, prekriti alu-folijom i peći na 200 stepeni oko pola sata. Odstraniti foliju, dodati svežu majčinu dušicu u pleh, batake preliti preostalom
polovinom limunovog soka i vratiti u pećnicu da fino porumene i formiraju hrskavu koricu. Poslužiti uz prilog po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PAŽLJIVO BIRAN RECEPT Napravite pileće batake u paradajz sosu
Prste da poližete!
ZA LJUBITELJE PIKANTNOG Pileći bataci se lepe za prste
Neodoljivog su ukusa.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)