Kad vam dosadi da pravite bolonjete, probajte ovu testeninu s povrćem i mlevenim mesom
Ukoliko vam je dosadilo da jedete bolonjeze, dajemo vam ovaj jednostavni recept s brokolijem i mlevenim mesom.
Brza testenina s mlevenim mesom
SASTOJCI:
400 g testenine
1 žuta paprika
200 g brokolija
1 glavica crnog luka
1 kašičica mlevene paprike
400 g mešanog mlevenog mesa
1 čen belog luka
100 ml paradajz-pelata
2 paradajza
1 kašičica mlevenog kima
malo šećera
1/2 veze vlašca
ulje
so, biber
PRIPREMA:
Skuvajte testeninu u slanoj vodi. Operite, oljuštite i očistite povrće. Papriku iseći na kriške, od brokolija odvojiti cvetove, luk iseći na kockice. Zagrejte ulje u velikom tiganju i pržite luk dok ne porumeni. Dodajte biber i brokoli, pa dinstajte 3-4 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte malo mlevene paprike, pa umešajte mleveno meso. Pržite je dok se ne izmrvi i lagano porumeni. Dodajte obe vrste paradajza, začinite po želji i dodajte kim i malo šećera. Vlašac iseckajte. Testeninu ocedite, pomešajte sa mesom i pospite vlascem. Po želji možete narendati tvrdi sir, npr. trapist.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVO JE NAPOLEON JEO! Grenadir marš, izdašno jelo koje daje snagu
Kombinacija testenine, krompira i slanine će vas lepo zasititi.
BRZO JEDNOSTAVNO UKUSNO Zapečena testenina koja se lako pravi nakon napornog radnog dana
Ako ste uvek u froc s vremenom ili vam se naprosto nekada ne kuva, ovaj recept je prava stvar za vas.
SAMO 5 SASTOJAKA Lingvini s tikvicama, ukusno a dekorativno jelo za iznenadne goste gotovo za 15 minuta
Za večeru s prijateljima na kojoj želite na sto da iznesete jelo koje je lagano i sveže, ali u isto vreme ukusno i šareno, pripremite špagete s kremom od tikvica.
RUČAK GOTOV ZA PAR MINUTA Špagete od tikvica s pavlakom, krastavčićima i orasima uštedeće vam vreme
Dan je previše lep da biste ga proveli u kuhinji, zato napravite ovaj ručak i pravac napolje u šetnju!
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEČE PITA? Da bi bila savršeno ukusna nije svejedno
Pite su mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru, a mogu i da se služe kao prilog uz jelo. Ipak, da bi pita bila sočna i mekana, treba da znate na kojoj temperaturi da je pečete.
SLAGANI BUREK SA SIROM BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo
Od gotovih kora, hrskav spolja, a sočan iznutra.
Komentari (0)