ZA LJUBITELJE PIKANTNOG Pileći bataci se lepe za prste
Neodoljivog su ukusa.
Bataci u papričica sosu
Sastojci:
5-6 bataka očišćenih od kostiju i kože
3 velike glavice luka
5 čena belog luka
1 ljuta papričica
200 ml belog vina
1 kašika senfa
200 ml pilećeg bujona
100 ml neutralne pavlake
suvi začin, so i biber
Priprema:
Batake izlupajte i začinite, te ih namažite sa senfom s obe strane. Zatim u dubokom tiganju propržite s obe strane dok ne porumene. Izvadite batake i ostavite ih sa strane. U istom ulju propržite luk da postane staklast, vratite batake, dodajte beli luk sa seckanom ljutom papričicom i zalijte belim vinom. Ostavite
da se krčka desetak minuta, a onda dodajte bujon. Začinite po ukusu i ostavite da se krčka dvadesetak minuta. Pred kraj kuvanja dodajte i neutralnu pavlaku i ukrčkajte još 5 minuta. Ako volite pikantniji ukus, dodajte i kašičicu bibera.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BUEN ME SABE Torta španskog imena zadovoljiće vaša nepca
Bela i prekrasna.
DORUČAK ZA POŽELETI Jaja unutar paradajza je predivno i malo drugačije jelo
Oduševiće vas ukus.
MADLENE, KOLAČIĆI UZ KAFU Napravite jednostavni ukusni francuski desert po receptu Jelene Stanojević
Francuski kuvari savetuju da testo kada se umuti odstoji, čak i preko noći.
I PROTEINI I VITAMINI Ćuretina sa bukovačem je sve što vam treba u tanjiru
Oduševiće vas spoj.
IZBEGNITE BESPOTREBNE TROŠKOVE Nemojte nikako ovo da bacate u sudoperu
Ove namirnice je bolje da bacate u kantu i tako izbegnete velike troškove.
KROFNICE Brzinski desert koji se topi u ustima, a uspeće svima, najbolje stavite duplu meru
Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)