I KAO PREDJELO I KAO GLAVNI JELO Napravite kuglice uz prilog po želji jer savršeno se slažu uz SVE
Uposlite i najmlađe.
Mesne kuglice
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
40 g prezli
1 dl pavlake za kuvanje
1 kašika ulja
0,5 dl vode
100 g crnog luka
1 jaje
1 kašika suvog biljnog začina
1/2 kašičice pimenta
prstohvat belog bibera
Priprema:
Hlebne mrvice pomešajte sa vodom i pavlakom, pa ostavite oko 10 min da odstoje. Na ulju propržite luk, malo ohladite, pa zajedno sa pimentom, belim biberom, biljnim začinom, jajetom i hlebnim mrvicama dodajte mesu i dobro izmešajte. Od smese oblikujte kuglice i pecite na zagrejanom ulju sa svake strane oko 5 minuta. Servirajte s kuvanim krompirom i salatom od rendane šargarepe.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
GUŽVANA GIBANICA Najvoljenija srpska pita po tradicionalnom receptu iz bakine kuhinje
Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
Komentari (0)