RUČAK KOJI ĆE ODUŠEVITI CELU PORODICU Piletina sa testeninom da zamiriše kuća!
Ukus je jedinstven!
Piletina sa testeninom
Sastojci:
1 pakovanje testenina po želji
2 parčeta pečene piletine
4 neutralne pavlake
100 g kačkavalja
2 glavice crnog luka
suvi začin po ukusu
10 maslina
Priprema:
Propržite crni luk na malo ulja. Dodajte komade pečene piletine seckane na kockice i dinstajte. Prelijte meso i luk pavlakom, dodajte suvi začin (slobodno malo više, jer slatka pavlaka neutrališe ukus „vegete“) i kuvajte 5-8 minuta. U međuvremenu, skuvajte testeninu i procedite je. Izlijte testeninu u vatrostalnu posudu i odozgo
prelijte pavlakom i mesom, pa ravnomerno izmešajte. Odozgo narendajte kačkavalj, ukrasite maslinama i kratko zapecite u rerni na 220 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRSTE DA POLIŽEŠ! Ukućani će se oduševiti testeninom - na malo drugačiji način
Sa piletinom ne može da se omane.
SPOJ KVALITETNIH SASTOJAKA Preukusni namaz koji će vam ulepšati jutro
Svima će se dopasti.
JEDAN SASVIM NOV UKUS Izuzetno jednostavna, a ludo ukusna - musaka sa piletinom
Svima će se dopasti.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEČE PITA? Da bi bila savršeno ukusna nije svejedno
Pite su mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru, a mogu i da se služe kao prilog uz jelo. Ipak, da bi pita bila sočna i mekana, treba da znate na kojoj temperaturi da je pečete.
Komentari (0)