NEODOLJIV, PRSTE DA POLIŽEŠ Slasni gulaš neće vas mnogo koštati, a svi će biti siti
Nećete moći da mu odolite.
Gulaš
Sastojci:
500 g junetine
so, biber
voda
maslinovo ulje
1 kašika brašna
4 kisela krastavčića
2 manje glavice crnog luka
mlevena paprika
3 šargarepe
3 krompira
Priprema:
Naseckajte luk i popržite ga na ulju. Kada dobije boju, dodajte mlevenu papriku, šargarepu i junetinu iseckanu na kockice. Začinite, poklopite i ostavite da se krčka na laganoj vatri, bez mešanja dok sok ne postane bistar. Tada pospite brašnom, dodajte vodu, tek toliko da vam smesa ne bude previše gusta i nastavite s kuvanjem na laganoj vatri još 20 minuta. Kada meso postane mekano, dodajte krompir iseckan na kockice i po potrebi još vode. Nastavite kuvati još 15 minuta i dodajte kisele krastavčiće iseckane na kolutiće, koji će gulašu dati specifičnu aromu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POLAKO SE SPREMA, A BRZO JEDE Teleći gulaš će vas oduševiti na prvi zalogaj
Prepustite se ovom užitku.
RECEPT ZA TRADICIONALNI MAĐARSKI GULAŠ Jelo na kašiku koje svi volimo
Oduševiće vas ukus.
NAPRAVITE GA PO BAKINOM RECEPTU Gulaš sa kobasicama je jelo nedelje!
Što se duže sprema, to je ukusniji.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra
Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.
Komentari (0)