SUPER DORUČAK Pohovani hleb preliven sosom od jabuka za sladak dan pred vama
Probajte slatke prženice obogaćene sosom od voća.
Sastojci:
10 kriški starog hleba
3 jaja
2 kašike mleka
3 jabuke
50 g šećera
50 g maslaca
3 kašike vode
Priprema:
Umutite jaja, dodajte mleko, sjedinite. Umočite hleb u tu mešavinu i pržite na zagrejanom ulju kao prženice. Posebno istopite šećer na tihoj vatri, pa dodajte jabuke, oljuštene i iseckane na kockice ili tanke kriške. Dodajte vodu i sve kuvajte 5 minuta. Dodajte maslac i kuvajte još 2-3 minuta. Pohovani hleb prelijte sosom od jabuka i po želji pospite cimetom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEFTIN DORUČAK Zapečena testenina sa sirom i parizerom je savršeno jelo, svi ga vole!
Testeninu na ovaj načini možete napraviti za doručak ili večeru, deca će je sigurno obožavati.
KRALJEVSKI DORUČAK Carska pita je jeftina, jednostavna, a preukusna
Može se jesti za doručak, večeru ili užinu. Odlična je i sutradan kada se ohladi.
PRŽENICE SA CIMETOM Mirišljavi zalogaji za lep početak dana
Predlažemo vam slatki doručak uz šolju mleka ili čaja.
ISKORISTITE OSTATKE OD JUČE Napravite zapečeni hleb sa belim lukom i kačkavaljem, svi će biti oduševljeni!
Večera ili doručak koji su spremni za 20 minuta.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)