SAFT KOJI OSVAJA Svinjska džigerica je odličan izbor za ručak i sve će da zasiti

Alo.rs

16:00

Sezonski recepti 0

Probajte i uverite se.

džigerica
Shutterstock

Svinjska džigerica u saftu

Sastojci:

500 g svinjske džigerice

2 praziluka

200 ml neutralne pavlake

1 kašičica aleve paprike

1 kašika brašna

4 kašike ulja

suvi začin

biber

peršun

Priprema:

Beli deo praziluka i seckajte na polukrugove i pržite na ulju. Kad upola bude pržen, dodajte džigericu iseckanu na kockice. Izdinstajte uz povremeno dodavanje malo vode. Na kraju dodajte kašiku brašna i začinsku papriku. Promešajte i nalijte 100 ml mlake vode, pa pustite da provri. Začinite suvim začinom i biberom. Nalijte neutralnu pavlaku, te prokuvajte još 2-3 minuta. Dodajte iseckani peršun i prilog po želji.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading