PREDJELO ZA POŽELETI Slana torta se ukusnim slojevima će vas raspametiti!
Pravićete je u svim prilikama.
Slana torta
Sastojci:
Za prvu koru:
2 cela jajeta
1 čaša jogurta
1 čaša od jogurta brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1dl ulja
malo soli
Za drugu koru:
isto kao za prvu koru + čaša barenog i iseckanog spanaća
Za treću koru:
isto kao za prvu koru + kašičica aleve paprike
Za fil:
500 g sitnog sira
300 g seckane šunke
100 g margarina ili 3 trougla topljenog sira
Priprema:
Izmešajte sastojke za sve tri kore i pecite ih redom, po 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Umutite sastojke za fil, pa premažite kore i celu tortu. Ukrasite je po želji jajima, kačkavaljem, šunkom.
Možda vas zanima:
SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Predlog za Uskršnju trpezu koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Pravi se lako, a nestaće za stola odmah.
SLANA TORTA SA TOST HLEBOM Pravi se brzo a govori 5 jezika, izdašna i ukusna
Savršeno predjelo za svečanu ili slavsku trpezu.
NEKA VAM SE SVI DIVE Napravite najukusnije slavsko žito za Vidovdan
Strogo se vodite ovim receptom.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)