Tajna ovog SLASNOG GULAŠA JE U PIVU, ali i sastojku koji se ubacuje na kraju za kremastiji ukus

Ivana Vujnović

10:31

Sezonski recepti 0

Ako volite aromatičnije ukuse za ovaj recept kupite crno pivo i svi za stolom će polizati svoje tanjire.

Teleći gulaš s pivom
Shutterstock

 

Gulaš s pivom

Sastojci:

600 g telećeg buta

2 glavice crnog luka

1 kašika koncentrata paradajza

1 kašika brašna

3 kašike slatke začinske paprike

6 dl piva

1 kašičica seckanog ruzmarina

1 kašika ilja

so, biber

150 ml kisele pavlake

Priprema:

Meso isećite na manje komadiće, posolite ga i propržite kratko na puteru ili ulju. Dodajte crni luk iseckan na rebarca i dinstajte još malo sve zajedno. Potom ubacite koncentrat paradajza, brašno, začinsku papriku, biber i ruzmarin. Na kraju ulijte pivo. Poklopite i na tihoj vatri dinstajte 50 minuta. Kad meso omekša, izvadite ga i ostavite na toplom, a sos propasirajte. U njega umešajte kiselu pavlaku i vratite meso da se ukusi povežu. 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

pogačice

CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah

15:15

13 maj, 2024

Sezonski recepti

Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.

Komentari (0)

Loading