Hladni dani su nezamislivi bez jela s kašikom a najomiljeniji je LOVAČKI GULAŠ s junetinom i pivom
Ukoliko ste ljubitelj piva i tradicionalnih jela, ovom receptu ćeteteško odoleti. na vama je samo da odaberete omiljeni prilog (palenta, njoke, knedle,testenina, pire) i uživate u jedinstvenim mirisima koji se šire iz lonca dok se gulaš lagano krčka.
Gulaš s crnim pivom
Sastojci:
500 g junećeg mesa
1 glavica crvenog luka
1 šargarepa
2 krompira
3 čena belog lika
500 ml mesnog bujona
200 ml piva
1,5 kašika pšeničnog brašna
ulje
so
sveže mlevena paprika
ovorov list
prethodno sušeni timijan
Priprema:
Luk, šargarepu i krompir iseći na debele kolutove, meso iseći na kockice i posuti brašnom (svaki komad uvaljajte). Na maslinovom ulju propržiti crni luk, dodati sitno iseckan beli luk, promešati i izvaditi crni luk iz šerpe. Dodajte još maslinovog ulja i propržite kockice mesa sa svih strana. Ulijte mesni bujon da ogrezne. Dodajte šargarepu, krompir, pivo, prženi luk, lovorov list i timijan. Posolite i pobiberite, dobro promešajte i ostavite da se kuva na laganoj vatri oko 2,5 sata. Povremeno premešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Dobro ćete omrsiti brke pred post, jer ovaj JUNEĆI GULAŠ je toliko ukusan DA PROSTO POLUDIŠ
Planirate ručak, a ostali ste bez ideja? Juneći gulaš uvek ima prolaznu ocenu, a u kombinaciji s krumpirom ovo jelo je savršeno
Tajna ovog SLASNOG GULAŠA JE U PIVU, ali i sastojku koji se ubacuje na kraju za kremastiji ukus
Ako volite aromatičnije ukuse za ovaj recept kupite crno pivo i svi za stolom će polizati svoje tanjire.
GRČKI RUČAK Juneći gulaš sa mediteranskim začinima koji mu daju poseban šmek
Pravo jelo za porodični ručak. Poslužite uz krompir ili testeninu.
GULAŠ SA PIVOM Mekani zalogaji od mesa u ukusnom saftu su odličan ručak
Poslužite uz pire ili kuvani krompir.
BAJADERA SA KIKIRIKI PUTEROM Još bolja od one klasične, a popravlja dan u trenu
Fenomenalna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah
Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.
AKO PRAVITE KROFNE NEMOJTE DA RADITE OVO Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama, pa krofne budu žilave ili liče na uštipke.
ZELENA ČORBA Krepi organizam u trenu, a lagana i zdrava
Aromatična čorba sa spanaćem i povrćem oduševiće i one koji ne vole spanać.
LAZANJA SA SPANAĆEM Malo drugačija a mnogo ukusnija, nek zamiriše cela kuća
Sočna i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)