Hladni dani su nezamislivi bez jela s kašikom a najomiljeniji je LOVAČKI GULAŠ s junetinom i pivom

alo.rs/I. V.

13:47

Sezonski recepti 0

Ukoliko ste ljubitelj piva i tradicionalnih jela, ovom receptu ćeteteško odoleti. na vama je samo da odaberete omiljeni prilog (palenta, njoke, knedle,testenina, pire) i uživate u jedinstvenim mirisima koji se šire iz lonca dok se gulaš lagano krčka.

Hladni dani su nezamislivi bez jela s kašikom a najomiljeniji je LOVAČKI GULAŠ s junetinom i pivom
Printscreen/Youtube

 

Gulaš s crnim pivom

Sastojci:

500 g junećeg mesa

1 glavica crvenog luka

1 šargarepa

2 krompira

3 čena belog lika

500 ml mesnog bujona

200 ml piva

1,5 kašika pšeničnog brašna

ulje

so

sveže mlevena paprika

ovorov list

prethodno sušeni timijan

Priprema:

Luk, šargarepu i krompir iseći na debele kolutove, meso iseći na kockice i posuti brašnom (svaki komad uvaljajte). Na maslinovom ulju propržiti crni luk, dodati sitno iseckan beli luk, promešati i izvaditi crni luk iz šerpe. Dodajte još maslinovog ulja i propržite kockice mesa sa svih strana. Ulijte mesni bujon da ogrezne. Dodajte šargarepu, krompir, pivo, prženi luk, lovorov list i timijan. Posolite i pobiberite, dobro promešajte i ostavite da se kuva na laganoj vatri oko 2,5 sata. Povremeno premešajte.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

https://trpeza.alo.rs/slatki-kutak/vesti/39670/kazu-da-je-nalik-svarcvald-torti-desert-cudnog-imena-i-jos-cudnovatijeg-ukusa/vest

Možda vas zanima:

pogačice

CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah

15:15

13 maj, 2024

Sezonski recepti

Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.

Komentari (0)

Loading