BRZO I UKUSNO Zapečena boranija sa sirom i mesom, toliko je ukusna da će je i deca rado jesti
Jelo od boranije i mesa je izdašno, pa ćete imati spreman ručak i sutradan.
Sastojci:
500 g boranije
250 g mlevenog mesa
150 g sira
5 krompira
1 crni luk
1 čen belog luka
1 kašika seckanog peršuna
500 ml kisele pavlake
1 jaje
so, biber
Priprema:
Boraniju očistiti i skuvati u slanoj vodu. Krompir oljuštiti i skuvati u slanoj vodi, pa iseći na okrugle kriške. Mleveno meso dinstati sa iseckanim crnim i belim lukom dok ne promeni boju, pa dodati peršun, so i biber. U posudu za pečenje staviti red boranije, red mlevenog mesa, red krompira. Umutiti jaje i pomešati sa pavlakom. Preliti jelo i narendati odozgo kačkavalj. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se kačkavlja ne istopi i porumeni.
Možda vas zanima:
PRŽENI ŠAMPINJONI Sočni i veoma ukusni, a nekoliko začina daju ovom jelu poseban šmek
Zdrav ručak, a brzo se sprema.
ISKORISTITE KROMPIR OD JUČE Napravite ukusne pljeskavice od pirea i kobasice
Ako vam ostane posle ručka malo pirea ili kuvanog krompira, sutradan od njega napravite pljeskavice uz dodatak samo nekoliko sastojaka.
ODLIČAN RUČAK Zapečena boranija sa mesom i pavlakom, i deca će je rado jesti
Kompletan ručak u jednom jelu, a trajaće vam sigurno dva dana.
IDEALNE ZA DANE POSTA Fantastične pljeskavice od povrća, raskošnog ukusa i mirisa
Zdravo jelo koje može biti ručak ili večera, a može se jesti i hladno.
SUTLIJAŠ SA ČOKOLADOM Toliko je ukusan da nećete moći da prestanete da jedete
Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
KAKO DA NAPRAVITE SAVRŠENU PILEĆU SUPU? Dodajte ovaj sastojak i bićete oduševljeni ukusom
Jednostavan i primenljiv trik za bolji ukus pileće supe, najbolje probajte i uverite se.
PITA SA MESOM Sočna rapsodija od mesa sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, prste da poližete.
SPASITE ZAGORELO JELO NA OVAJ NAČIN Trik provereno uspeva, a rešava problem u trenu
Nemojte da bacate zagorelo jelo, već probajte da ga spasite uz pomoć ovog efikasnog trika.
GUŽVANA GIBANICA Najvoljenija srpska pita po tradicionalnom receptu iz bakine kuhinje
Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)