PRAVI JESENJI DORUČAK Malo bundeve i jaja da slasno započinete dan
Evo ideje za idealni jesenji doručak sa aktuelnim namirnicama.
Sastojci
- 1 glavica sitno nasečenog luka
- 50 g mesnate, dimljene slanine
- 200 g bundeve, isečene na kockice
- 4 jajeta
- morska so
- sveže mleveni biber
- maslinovo ulje
Priprema
Na zagrejanom ulju propržiti luk, dodati nasečenu slaninu, nastaviti prženje da se zarumeni, a potom preručiti iz tiganja.
Na preostaloj masnoći pržiti bundevu do zlatno smeđe boje.
U tiganj vratiti luk i slaninu, posoliti i pobiberiti, napraviti udubljenja za jaja, izliti ista, začiniti ih, poklopiti i sačekati da se i ona termički obrade.
Možda vas zanima:
ZA LJUBITELJE PIKANTNE HRANE Omlet koji će vam jutro učiniti lepšim
Prost je za pripremu.
PO BAKINOM RECEPTU Mekani mafini koji se tope u ustima
Doručak za poželeti.
DORUČAK ZA POŽELETI Jaja unutar paradajza je predivno i malo drugačije jelo
Oduševiće vas ukus.
IDEJA ZA BRZI DORUČAK ILI VEČERU Starinska pita za svačiji džep
Mekana kao sunđer.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)