FRANCUSKA GOVEĐA SUPA OD LUKA Drugačija, slasna i neodoljiva
Ova supa popularnost je stekla kao jeftin i ukusan obrok za radnike i siromašne, u francuskim restoranima i bistroima, 18. veka. U današnje vreme, smatra se jelom koje se služi po prestižnim restoranima. Pravi se od luka, bageta, gaude, i izuzetno je aromatična.
Potrebno je
- 1 kg crnog luka (može i crvenog, po želji)
- 2 kašike putera
- 4 parčeta baget hleba
- 100 g gaude
- so, biber
- malo rendanog muskantnog oraščića
- 1 l goveđe supe
Priprema
Iseite luk na tanke kolutiće. Zagrejte puter i dobro izdinstajte luk. Nalijte supom, prokuvajte, smanjite vatru i krčkajte poklopljeno oko 15 minuta. U međuvremenu prepecite parčiće bageta. Posolite supu i pobiberite je po ukusu. Dodajte muskantni oraščić i sipajte je u vatrostalne posudice. U svaku činiju stavite po parče prepečenog bageta i odozgo bogato pospite sirom. Zapecite u rerni zagrejanoj na 225 stepeni, tako da se sir istopi.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
1 TAJNI SASTOJAK ZA UVEK SOČNO MESO Biće mekano kao duša, a svi će vam tražiti recept
Ako i vama nakon pripreme meso bude tvrdo, suvo ili žilavo, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)