FRANCUSKA GOVEĐA SUPA OD LUKA Drugačija, slasna i neodoljiva

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Ova supa popularnost je stekla kao jeftin i ukusan obrok za radnike i siromašne, u francuskim restoranima i bistroima, 18. veka. U današnje vreme, smatra se jelom koje se služi po prestižnim restoranima. Pravi se od luka, bageta, gaude, i izuzetno je aromatična.

francuska supa od luka
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg crnog luka (može i crvenog, po želji)
  • 2 kašike putera
  • 4 parčeta baget hleba
  • 100 g gaude
  • so, biber
  • malo rendanog muskantnog oraščića
  • 1 l goveđe supe

Priprema

Iseite luk na tanke kolutiće. Zagrejte puter i dobro izdinstajte luk. Nalijte supom, prokuvajte, smanjite vatru i krčkajte poklopljeno oko 15 minuta. U međuvremenu prepecite parčiće bageta. Posolite supu i pobiberite je po ukusu. Dodajte muskantni oraščić i sipajte je u vatrostalne posudice. U svaku činiju stavite po parče prepečenog bageta i odozgo bogato pospite sirom. Zapecite u rerni zagrejanoj na 225 stepeni, tako da se sir istopi.

Komentari (0)

Loading