PITA SA SPANAĆEM I SIROM Od gotovih kora, osvaja na prvi zalogaj
Ukusna pita kao da ste se trudili satima. Hrskava, sa bogatim filom. Probajte i uverite se koliko je dobra.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 200 g svežeg spanaća
- 500 g sira
- 2 jaja
- 1 pavlaka
- 2 kašike mineralne vode
- 2 kašike ulja
- so, biber
Priprema
Očistite spanać pa ga stavite u hladnu vodu i kuvajte dva do tri minuta. Zatim ga iseckajte i ohladite. Onda posolite i pobiberite sir, promešajte, pa dodajte umućena jaja i pavlaku. Isecite jednu koru na komadiće i prelijte s malo mineralne vode. Dodajte ohlađen spanać i sve promešajte. Premažite jednu koru uljem, pa drugu preklopite, pa stavite fil i umotajte. Poređajte pite u pleh i odozgo premažite sa malo ulja. Pitu pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Ohlađenu pitu sa sirom i spanaćem isecite i služite uz jogurt.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
1 TAJNI SASTOJAK ZA UVEK SOČNO MESO Biće mekano kao duša, a svi će vam tražiti recept
Ako i vama nakon pripreme meso bude tvrdo, suvo ili žilavo, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)