GULAŠ U BUNDEVI ZA PRAVE GURMANE Po receptu glumice Tanje Bošković
Poznata glumica Tanja Bošković podelila je ovaj recept za gulaš u bundevi. Kako je jednom sama izjavila, voli da provodi vreme u kuhinji, i sprema klasična ali i neobična jela.
Potrebno je
- veća bundeva
- 1 kg svinjskog ili junećeg mesa
- 1 kg crnog luka
- čašica rakije od kajsije
- kašika džema od kajsije
- čaša vina
- 2 kajsije iz kompota
- malo cimeta, so, suvi začin, biber
Priprema
Uzmite jednu veću bundevu, isecite poklopac i dobro je očistite. Stavite je zatim u rernu na 150 stepeni, jedno petnaest minuta , ne duže, ali vodeći računa da ne izgori. Na kilogram sekanog luka u šerpu u koju ste sipali jednu čašu rakije ubacite kilogram mesa iseckanog na kockice. Dobro začinite, zaljutite i stavite jednu kašiku pekmeza od kajsije i krčakjte najmanje tri i po, četiri sata. S vremena na vreme nalivajte vinom. Kada taj gulaš bude gotov, sipajte ga u onu bundevu u koju ste prethodno sipali malo cimeta, na vrh stavite kajsije iz kompota, vratite u rernu i pecite na 150 stepeni dva sata.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
Komentari (0)