GULAŠ U BUNDEVI ZA PRAVE GURMANE Po receptu glumice Tanje Bošković

Ivana Pavlović

13:15

Sezonski recepti 0

Poznata glumica Tanja Bošković podelila je ovaj recept za gulaš u bundevi. Kako je jednom sama izjavila, voli da provodi vreme u kuhinji, i sprema klasična ali i neobična jela.

gulaš u bundevi
Shutterstock

Potrebno je

  • veća bundeva
  • 1 kg svinjskog ili junećeg mesa
  • 1 kg crnog luka
  • čašica rakije od kajsije
  • kašika džema od kajsije
  • čaša vina
  • 2 kajsije iz kompota
  • malo cimeta, so, suvi začin, biber

Priprema

Uzmite jednu veću bundevu, isecite poklopac i dobro je očistite. Stavite je zatim u rernu na 150 stepeni, jedno petnaest minuta , ne duže, ali vodeći računa da ne izgori. Na kilogram sekanog luka u šerpu u koju ste sipali jednu čašu rakije ubacite kilogram mesa iseckanog na kockice. Dobro začinite, zaljutite i stavite jednu kašiku pekmeza od kajsije i krčakjte najmanje tri i po, četiri sata. S vremena na vreme nalivajte vinom. Kada taj gulaš bude gotov, sipajte ga u onu bundevu u koju ste prethodno sipali malo cimeta, na vrh stavite kajsije iz kompota, vratite u rernu i pecite na 150 stepeni dva sata.

Komentari (0)

Loading