BRUSKETI Hrskavi i slasni, raj za nepca
Napravite bruskete. Odlični su kao doručak, užina ili prilog nekom jelu. Neverovatno hrskavi i ukusni.
Potrebno je
- 250 g mocarela sira
- 200 ml maslinovog ulja
- 4 čena belog luka
- 1 baget
- 1 kg paradajza
- 1 glavica crnog (ljubičastog) luka
- veza bosiljka
- so
- biber
- prstohvat šećera
Priprema
Baget iseckajte na kriške na 1 cm debljine. Napravite smesu od 100 ml maslinovog ulja i jednog čena belog luka i njome premažite svaku krišku, pa ih poređajte u podmazan pleh i pecite na 200 stepeni i 10 minuta. Hleb treba da je hrskav i da dobije zlatkastu boju. Paradajz i crni luk iseckajte na što je moguće manje kockice i pomešajte. U to dodajte 3 iseckana čena belog luka, preostalo ulje, sitno seckan bosiljak, so, biber i prstohvat šećera. To fino izmešajte i time filujte ispečene kriške bageta.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
Komentari (0)