KARAĐORĐEVA ŠNICLA Po originalnom kafanskom receptu, prste da poližete
Ovaj delikates prvi je napravio kuvar Milovan Mića Stojanović 1956.godine. Postoji mnogo recepata ali originalni sadrži samo kajmak uz meso. Bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je
- meso po izboru
- zreli kajmak
- jaja
- prezla
- oštro brašno
- so
- biber
Priprema:
Za Karađorđevu šniclu možete da koristite i junetinu i svinjetinu. Ali najbolje bi bilo da koristite file kao najmekše meso koje se brzo peče. Šniclu dobro izlupajte batom za meso, da bude što tanja. Obratite pažnju da vam ivice budu još tanje da bi se lepše slepile. Što je deblja šnicla to postoji veća verovatnoća da će meso prilikom prženja unutar rolata ostati sirovo. Zato meso mora biti maksimalno tanko i po mogućnosti što pravilnijeg oblika. Meso blago posolite (u zavisnosti od slanosti kajmaka) i pospite krupnim sveže mlevenim biberom pa bogato napunite starim kajmakom. Zatim uvijte meso kao palačinku naguravajući krajeve ka unutra da fil ne bi iscureo tokom pečenja. Ukoliko niste sigurni da je sve savršeno čvrsto ojačajte sa čačkalicama. Rolat zatim uvaljamo u brašno. Brašnasti rolat zatim uvaljajte u jaja koja smo ulupali sa prstohvatom soli. Nakon jaja rolat uvaljajte u prezle. Ukoliko volite deblju koricu kod paniranja ponovite još jednom postupak bez brašna, tj. nakon valjanja u prezlu ponovo vratite rolat u jaja pa opet u prezle. Meso pržite u što više ulja na srednje jakoj vatri. Pržite rolat sa svih strana dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. Gotov rolat ocedite pažljivo od ulja i odložite na nekoliko slojeva papirnog ubrusa. Spremite prilog po želji. Ako pratite original prelijte šniclu tartar sosom i dodajte kriške limuna.
Možda vas zanima:
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Sočna i slasna, pravi raj za nepca, po originalnom kafanskom receptu
Postoji puno recepata za ovaj mesni delikates, ali po originalnom receptu sadrži samo kajmak uz meso. Toliko je dobra, da najbolje odmah stavite duplu meru.
NAPRAVITE KARAĐORĐEVU ŠNICLU Imamo originalni kafanski recept, tajna je u jednom sastojku koji svi zaboravljaju
1956.godine kuvar Milovan Mića Stojanović napravio je Karađorđevu šniclu. Od tada pa do danas postala je neizostavno jelo kafansko-restoranskih menija. Donosimo vam originalni recept pa čuvenu šniclu možete praviti u udobnosti sopstenog doma. Puno je predloga i menjani su sastojci više puta ali pravo jelo sadrži samo kajmak uz meso.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)