KARAĐORĐEVA ŠNICLA Sočna i slasna, pravi raj za nepca, po originalnom kafanskom receptu
Postoji puno recepata za ovaj mesni delikates, ali po originalnom receptu sadrži samo kajmak uz meso. Toliko je dobra, da najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 4 veće svinjske šnicle
- so i biber po ukusu
- 200 g kajmaka
- brašno
- 2 jaja
- prezle
Priprema:
Tučkom za meso dobro rastanjite šnicle, pa ih začinite. Na svaki odrezak stavite oko 50 g kajmaka. Zarolajte meso, pa svaki rolat uvaljajte u brašno, jaja i prezle. Pržite ih na ulju oko 4-5 minuta sa svake strane. Kad su šnicle gotove, stavite ih na papirni ubrus da upiju višak ulja. Poslužite ih tople s pomfritom ili kuvanim krompirom.
Možda vas zanima:
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Po originalnom kafanskom receptu, prste da poližete
Ovaj delikates prvi je napravio kuvar Milovan Mića Stojanović 1956.godine. Postoji mnogo recepata ali originalni sadrži samo kajmak uz meso. Bićete oduševljeni ukusom.
NAPRAVITE KARAĐORĐEVU ŠNICLU Imamo originalni kafanski recept, tajna je u jednom sastojku koji svi zaboravljaju
1956.godine kuvar Milovan Mića Stojanović napravio je Karađorđevu šniclu. Od tada pa do danas postala je neizostavno jelo kafansko-restoranskih menija. Donosimo vam originalni recept pa čuvenu šniclu možete praviti u udobnosti sopstenog doma. Puno je predloga i menjani su sastojci više puta ali pravo jelo sadrži samo kajmak uz meso.
SUTLIJAŠ SA ČOKOLADOM Toliko je ukusan da nećete moći da prestanete da jedete
Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
KAKO DA NAPRAVITE SAVRŠENU PILEĆU SUPU? Dodajte ovaj sastojak i bićete oduševljeni ukusom
Jednostavan i primenljiv trik za bolji ukus pileće supe, najbolje probajte i uverite se.
PITA SA MESOM Sočna rapsodija od mesa sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, prste da poližete.
SPASITE ZAGORELO JELO NA OVAJ NAČIN Trik provereno uspeva, a rešava problem u trenu
Nemojte da bacate zagorelo jelo, već probajte da ga spasite uz pomoć ovog efikasnog trika.
GUŽVANA GIBANICA Najvoljenija srpska pita po tradicionalnom receptu iz bakine kuhinje
Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)