NEODOLJIVA PITA SA MESOM Zagrejaće vam dušu i telo, pravićete je stalno

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Pravi se od gotovih kora a slasna je i sočna, obožavaćete je.

pita sa mesom
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g mlevenog mešanog mesa
  • 2 glavice luka
  • ulje
  • so
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice bibera

Za preliv

  • 4 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml kisele vode
  • 50 ml ulja
  • 1/2 kašičice soli

Priprema

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Izdinstajte luk na ulju, pa dodajte mleveno meso. Začinite, dodajte sodu bikarbonu, pa dinstajte 20 minuta. Premažite ulljem dno pleha, pa stavite tri kore, pa preko treće kore oko tri kašike fila. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Završite pitu korama, pa je isecite na kocke. Sve sastojke za preliv umutite, pa prelijte pitu ali tako da preliv uđe između svakog proreza. Ostavite pitu destak minuta da odstoji. Zatim, stavite pitu u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 45 minuta. Prijatno!

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading