NEODOLJIVA PITA SA MESOM Zagrejaće vam dušu i telo, pravićete je stalno
Pravi se od gotovih kora a slasna je i sočna, obožavaćete je.
Potrebno je
- 400 g mlevenog mešanog mesa
- 2 glavice luka
- ulje
- so
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice bibera
Za preliv
- 4 jaja
- 200 ml jogurta
- 200 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- 1/2 kašičice soli
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Izdinstajte luk na ulju, pa dodajte mleveno meso. Začinite, dodajte sodu bikarbonu, pa dinstajte 20 minuta. Premažite ulljem dno pleha, pa stavite tri kore, pa preko treće kore oko tri kašike fila. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Završite pitu korama, pa je isecite na kocke. Sve sastojke za preliv umutite, pa prelijte pitu ali tako da preliv uđe između svakog proreza. Ostavite pitu destak minuta da odstoji. Zatim, stavite pitu u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 45 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
ROL PITA SA MESOM Zalogaji koji se pamte u kombinaciji bez greške
Sočna i slasna, raspametiće sve koji je budu probali.
PITU SA MESOM ANASTASIJE GUDELJ NIKO NE ODBIJA A njenom mužu Nemanji je omiljena
Ćerka folk-dive Cece Ražnatović i supruga fudbalera Nemanje Gudelja već godinama uspešno gradi svoju muzičku karijeru. Osim što je vrhunska pevačica, Anastasija je i sjajna domaćica. Kažu da njenu pitu sa mesom svi obožavaju.
BRZA PITA SA MESOM Bez kora, zagrejaće vam dušu i telo, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalnog ukusa, gotova začas, pravićete je stalno.
NAJSOČNIJE PITE OD RAZLIČITIH SASTOJAKA Biramo samo one najukusnije za vas
Bilo koju da napravite, nećete da se pokajete. Donosimo vam recept za gibanicu, pitu sa krompirom, sa mesom, i pitu sa spanaćem i sirom. Na vama je samo da izaberete.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Komentari (0)