LAGANA TUNA SALATA Osvaja na prvi zalog, a ne morate da brojite kalorije
Napravite ovu preukusnu salatu, služite je kao zaseban obrok ili prilog nekom jelu. Idealna za one koji su na dijeti ili vode računa o ishrani.
Potrebno je (za 4 osobe)
- 2 konzerve tuna fileta u biljnom ulju
- 3-4 kuvana jaja
- 150 g krastavaca
- 1 kašičica narezanog vlašca
- 1 čen belog luka
- 40 ml maslinovog ulja
- 1 kašika jabukovog sirćeta
Priprema
Narežite filete tune na manje komade pa ih izmešajte sa iseckanim kuvanim jajima, krastavcima i vlašcem. Dodajte beli luk, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Lagano promešajte salatu pa stavite u frižider da se ohladi.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra
Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.
PALENTA SA SIROM Jednostavan doručak za jutra koja se pamte, kao iz bakine kuhinje
Pravi se brzo i lako, a zdrava je i ukusna.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)