KUPUS SA PILETINOM Sočan i slasan obrok koji će vas dugo držati sitim, pravićete ga stalno
Fenomenalan obrok za hladne zimske dane, zagrejaće vam dušu i telo.
Potrebno je
- 1 veća glavica slatkog kupusa
- 6 komada piletine
- 2 glavice crvenog luka
- 2 šargarepe
- 3 krompira
- paradajz pelat
- suvi biljni začin
- crvena paprika
- mediteranska mešavina
- origano
- peršun
- ulje
- so
- biber
Priprema
Očistite kupus pa ga iseckajte na komadiće. Sipajte malo ulja u šerpu pa stavite kupus. Između njega dodajte šargarepu isečenu na kolutove, sitno sečen luk pa pospite mediteranskom mešavinom. Nalijte vode ispod kupusa. Kuvajte pola sata uz povremeno dolivanje vode. Pred kraj kuvanja sipajte paradajz pelat dodajte piletinu, krompire isečene na četvrtine, suvi biljni začin, crvenu papriku, biber, so. Kuvajte još 30 minuta, pa dodajte origano i peršun i nastavite sa kuvanjem. Proveravajte viljuškom da li je gotov. Služite uz prilog po želji.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra
Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.
PALENTA SA SIROM Jednostavan doručak za jutra koja se pamte, kao iz bakine kuhinje
Pravi se brzo i lako, a zdrava je i ukusna.
Komentari (0)