ZDRAVA MUSAKA OD KARFIOLA Zagrejaće vam dušu i telo, osvaja na prvi zalogaj

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasičnu musaku, ovu ćete da obožavate, karfiol joj daje poseban šmek.

musaka od karfiola
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 srednja glavica karfiola
  • 300 g mlevene junetine
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 belance
  • mineralna gazirana voda
  •  origano
  • biber 
  • začinska paprika

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Skinite karfiolu spoljne listove pa ga dobro operite i iskidajte na ružice. Kuvajte ga u posoljenoj vodi oko 5 minuta. Zatim ga procedite. Zasebno, prodinstajte na malo vode sitno seckan luk, dok ne postane staklast. Dodajte mleveno meso, dinstajte ga dok ne dobije boju, pa začinite. Slojem karfiola prekrijte vatrostalnu činiju pa dodajte meso i preko rasporedite ostatak karfiola. Nalijte musaku umućenim belancetom sa malo gazirane vode. Pecite musaku sa karfiolom, oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, dok voda ne uvri..

 

Komentari (0)

Loading