FENOMENALNA RUSKA SALATA Oboriće vas s nogu koliko je dobra, stavite odmah duplu meru
Za ovu omiljenu salatu, neizostavnu na slavskoj i prazničnoj trpezi, postoji mnogo recepata. Mi vam donosimo jedan klasičan, raspametićete se koliko je ukusna. Možete da je poslužite večeras, za Srpsku Novu godinu, gosti će biti oduševljeni.
Potrebno je
- 150 g krompira
- 150 g šargarepe
- 150 g graška
- 150 g kiselih krastavčića
- 200 g kuvane šunke
- 300 g majoneza
- kašika senfa
- 2 kuvana jaja
- 2 kašike limunovog soka
- so
- biber
Priprema
Isecite krompir i šargarepu na sitne kockice. Staviti ih u posoljenu ključalu vodu u i kuvajte tri minuta. Onda kuvajte grašak 15 minuta dok ne postane mek. Isecite na kockice kisele krastavce, šunku i kuvana jaja. Pomešajte sve sastojke da se dobro sjedine, pa dodajte majonez, limunov sok i začine. Izmešajte sve dobro pa ostavite u frižideru da se dobro ohladi. Servirajte hladno.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra
Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.
Komentari (0)