ROLAT SA PEČENIM PAPRIKAMA Drugačiji i neodoljiv, svi će vam tražiti recept
Hladno predjelo za slavsku trpezu, osvaja ukusom a lako se pravi.
Potrebno je
Za koru:
- 6 jaja
- 3 kašike brašna
- 1 kašika prezli
- 1 dl ulja
- po ukusu soli
- pola kesice praška za pecivo
- 8-10 pečenih paprika
Za fil:
- 250 g kremastog sira
- 2 dl kisele pavlake
- 200 g šunke
- list peršuna
Priprema kore
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Jaja penasto umutite pa dodajte brašno,prezle,ulje,so i prašak za pecivo. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Naređajte očišćene i rasečene paprike preko testa. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Umotajte koru u suvu krpu pa ostavite da se prohladi.
Priprema fila
Pavlaku i sir umutite mikserom. Premažite ohlađenu koru sa trećinom fila pa preko poređajte šunku. Preko šunke opet namažite fil pa pospite peršunovim listom. Zatim umotajte rolat pa ga premažite preostalim filom i pospite opet peršunovim listom. Secite i služite. Prijatno!
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)