HLEB OD SOČIVA Spreman za samo par minuta, a osvaja ukusom, zagrejaće vam dušu i telo
Zdrav, drugačiji a pravi se brzo i lako, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 350 g crvenog sočiva
- 1 prstohvat soli
- 60 ml ulja
- 130 ml vode
- 1 kašičica praška za pecivo
- mešavina semenki
Priprema
Potopite sočivo u vodu prethodno veče, da odstoji preko noći. Zatim sutradan procedite i operite zrna. Stavite u blender, dodajte so, ulje, vodu, prašak za pecivo. Blendajte sve dok smesa ne postana glatka. Papirom za pečenje oblođite kalup za hleb ili pleh, pa izlijte smesu i pospite prepečenim semenkama. Pecite hleb od sočiva 20 do 25 minuta na 180 stepeni. Služite ga vrućeg uz prilog po želji. Prijatno!
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)