KLJUKUŠA Sočna starinska pita, zagrejaće vam dušu i telo, pravi raj za nepca
Tradicionalna pita neobičnog imena, danas je zaboravljena, a nekada je bila je jelo bez kog nije mogao da se zamisli ni jedan bitan događaj. Donosimo vam tradicionalni recept, bićete odušeljeni.
Potrebno je
- 500 g krompira
- 1 glavica crvenog luka
- 150 g kajmaka
- 1 dl mleka
- 5 supenih kašika brašna
- 200 ml mleka
- 50 ml ulja
- dva jajeta
- dve kašičice soli
- jedna kašičica bibera
Priprema:
Prvo ogulite krompir, a potom ga izrendajte. Luk očistite i iseckajte što sitnije. Zatim dodajte sve ostale sastojke i dobro promešajte. Smesu je potrebno izliti u nauljenu tepsiju i peći 20 minuta na 250 stepeni. Nakon što tepsiju izvadite iz rerne, premažite je kajmakom koji ste pomešali sa vrelim mlekom, pa vratite u rernu na još par minuta.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
GIROS Grčki specijalitet koji budi uspomene na dane letovanja, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočan i slasan, prste da poližete.
Komentari (0)