PAŠTETA OD MASLINA Drugačija i ukusna, idealna kao doručak ili predjelo
Brzo i lako se pravi, a odlično se slaže sa brojnim namirnicama. Namažite je na hleb ili dodajte kao prilog nekom jelu.
Potrebno je
- 150 g crnih maslina
- 1 kašika limunovog soka
- 3 čena belog luka
- 60 ml maslinovog ulja
Priprema
Pod mlazom tople vode isperite masline pa ih ocedite. Ostavite ih kratko na ubrusu da se osuše pa izvadite koštice i iseckajte ih na sitnije komade. Stavite u blender, dodajte sok od limuna, sitno seckan beli luk i blendajte, sve dok smesa ne postane kašasta. Smesu prebacite u staklenu teglicu pa polako sipajte maslinovo ulje, i mešajte, dok smesa ne postane kompaktna. Poklopite teglicu i čuvajte u frižideru. Pre svake upotrebe promešajte.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)