PUNJENI AVOKADO Sa jajima, slasan i aromatičan, prste da poližete
Drugačije jelo, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 2 avokada
- 4 tvrdo kuvana jajeta
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 1 čen belog luka
- 1 kašika listova peršuna
- 1 kašika limunovog soka
- 4 lista zelene salate
- 4 grančice peršuna
- biber
- so
Priprema
Prepolovite avokado pa izvadite košticu i izdubite meso, ali pazite da ne oštetite omotač, pa stavite sa strane. Meso od avokada stavite u mikser pa dodajte jaja, sirće, zgnječeni beli luk, sok od limuna i iseckane listove peršuna. Dodajte so i biber i začinite po ukusu. U izdubljene polovine avokada rasporedite pripremljenu smesu. Na tanjire naređajte listove zelene salate pa stavite punjeni avokado. Ukrasite grančicama peršuna pa odmah služite. Prijatno!
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra
Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.
Komentari (0)