HRONO HLEB Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo
Uspeće svima, pa i potpunim početnicima.
Potrebno je
- 2 čaše speltinog brašna
- 1/2 čaše ječmenog brašna
- 1/2 čaše heljdinog brašna
- 1 kašičica soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 čaše mineralne gazirane vode
- 1 kesica praška za pecivo
- semenke
- susam
- izlomljeni lan
Priprema:
Brašna, so i prašak za pecivo sjedinite pa dodajte gaziranu vodu, ulje i dobro promešajte. Sipajte smesu u pleh obložen pek-papirom. Pospite semenkama pa preko stavite alu-foliju. Pecite oko sat vremena u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, s tim da posle 50 minuta skinete foliju i nastavite da pečete još 10 minuta, dok hleb ne dobije lepu koricu. Uvijte hleb u kuhinjsku krpu i ostavite da se dobro ohladi (najbolje nekoliko sati ili celu noć).
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra
Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.
Komentari (0)