PUNJENE KRMENADLE Slasne i neodoljive, prave gurmanske

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Konkretan obrok koji će vas držati dugo sitim.

punjene krmenadle
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 svinjske krmenadle
  • so i biber po ukusu
  • 1 šolja hlebnih mrvica
  • 1/2 šolje rendanog parmezana
  • 2 kašike svežeg peršuna
  • 2 čena belog luk
  • 1/4 šolje mleka
  • 1 jaje

Priprema:
Prethodno ugrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Operite krmenadle i posolite ih i pobiberite po ukusu. U velikoj posudi pomešajte hlebne mrvice, rendani parmezan, seckani peršun, beli luk, mleko i jaje. Pažljivo napravite rez na sredini svake krmenadle, praveći džep. Nemojte zarezivati do kraja, samo zarežite da napravite džepić za punjenje. Rukama ili kašikom, punite svaku krmenadlu pripremljenom smesom. Pržite punjene krmenadle sa obe strane dok ne postanu zlatnosmeđe. Prebacite ih u pleh i stavite u prethodno ugrejanu rernu. Pecite oko 20-25 minuta na 200 stepeni ili dok krmenadle ne budu potpuno pečene.

 

Komentari (0)

Loading