KAFE LATE SA BUNDEVOM Zagrejaće vam dušu i telo, a osvaja na prvi gutljaj
Savršena za hladno vreme, kremasta i slatka kafa ulepšaće vam početak dana.
Potrebno je
- 2 šolje espresa
- pola šolje vruće domaće kafe
- šolja mleka po izboru
- 3 kašike pirea od bundeve
- 2 kašike zaslađivača po izboru
- 1 kašičica začina za pitu od bundeve
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- šlag za preliv
Priprema:
Na srednjoj vatri, u manjoj šerpi, zagrejte mleko dok ne postane vruće, ali nemojte da proključa. Skuvajte kafu i sipajte u šolju pa dodajte pire od bundeve, zaslađivač, začin i ekstrakt vanile i dobro promešajte. Mutilicom za mleko napravite penu pa sipajte u šolju preko smese. Dekorišite šlagom pa pospite sa malo cimeta.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra
Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.
PALENTA SA SIROM Jednostavan doručak za jutra koja se pamte, kao iz bakine kuhinje
Pravi se brzo i lako, a zdrava je i ukusna.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
Komentari (0)