POTAŽ OD KIKIRIKIJA Kremasta rapsodija sa povrćem, pravi raj za nepca
Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo. Kikiriki daje posebnu čar.
Potrebno je
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crvenog luka
- 1 žuta paprika
- 3 kašike svežeg iseckanog đumbira
- 1/2 kašike majčine dušice
- 1/2 kašike slatke začinske paprike
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- 1/4 kašičice cimeta
- 1/8 kašičice kajenske paprike u prahu
- 3 šolje iseckanog slatkog krompira
- 1/2 šolje iseckane šargarepe
- 30 g paradajza iz konzerve
- 4 šolje bujona od povrća
- 3/4 kašičice soli
- 1/2 šolje putera od kikirikija
- 1 kašika pirinčanog sirćeta
Za posipanje:
- 50 g pečenog kikirikija
- malo svežeg korijandera
Priprema
Zagrejte ulje u večoj šerpi, pa dodajte iseckan crveni luk, đumbir i biber. Sve pomešajte, pa dinstajte oko 4 minuta na srednjoj temperaturi. Onda dodajte majčinu dušicu, slatku začinsku papriku, muskatni oraščić, cimet, kajensku papriku u prahu i dinstajte još koji minut, uz neprestano mešanje. Dodajte paradajz, šargarepu, iseckan krompir, iseckanu žutu papriku, bujon i so. Kada provri, smanjite vatru i pustite da se krčka još 30 minuta. Na kraju, dodajte puter od kikirikija i sirće, pa blendajte dok potaž ne dobije ujednačenu strukturu. Dekorišite seckanim kikirikijem i korijanderom.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra
Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.
PALENTA SA SIROM Jednostavan doručak za jutra koja se pamte, kao iz bakine kuhinje
Pravi se brzo i lako, a zdrava je i ukusna.
Komentari (0)