POSNI PREBRANAC Slasan obrok koji će vas dugo držati sitim, prste da poližete

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Konkretan obrok za celu porodicu koji nimalo ne zaostaje za njegovom mrsnom verzijom.

pasulj
Shutterstock/Prebranac

Potrebno je:

  • 500 g belog pasulja
  • 2 šargarepe
  • po želji suvog biljnog začina
  • 6-7 glavica crnog luka
  • 1,5 kašika crvene mlevene paprike
  • 1 kašičica bibera
  • 3 lista lorbera
  • soda bikarbona

Priprema

Prethodno veče preberite pasulj pa ga stavite u lonac i nalijte vodom. Ostavite da prenoći. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Onda procedite vodu iz pasulja i nalijte sa drugom vodom, dodajte seckanu šargarepu na kolutove i sodu bikarbonu pa stavite na vatru, da se kuva. Kuvan pasulj začinite suvim biljnim začinom. Očistite luk pa ga stavite u secko i iseckajte, pa dinstajte dok ne postane staklast. U pleh obložen papirom za pečenje, preručite luk pa ga pospite crvenom mlevenom paprikom, biberom, dodajte lorber i skuvani pasulj.  Varjačom dobro promešajte i ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni, sat vremena, da se zapeče.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading