PICA VESUVIO Slasna i neodoljiva, prste da poližete, još bolja od one kupovne

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Slična čuvenoj Kaprićozi, ali bez pečuraka, ni najmanje ne zaostaje za onom kupovnom.

pica vesuvio
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 2 dl vode
  • 10 g svežeg kvasca
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike ulja
  • po potrebi brašna

Za nadev:

  • 8 kašika paradajz pelata
  • 150 g šunke
  • 200 g kačkavalja

Za ukrašavanje:

masline

Priprema

Kvasac i šećer stavite u mlaku vodu pa promešajte dobro, da se kvasac otopi. Dodajte ulje i so, promešajte, pa dodajte malo po malo brašna, dok ne zamesite glatko testo. Zatim prekrijte i ostavite da naraste. Premesite testo pa ga podelite na 4 dela i rukom oblikujte lopte. Pokrijte krpom i ostavite tako 10 minuta. Razvucite od lopti krugove pa svaki premažite, sa po 2 kašike paradajz pelata, pa naređajte šunku i preko sir. Poređajte u pleh obložen pek papirom i pecite, 6 do 7 minuta na najjačoj temperaturi. Dekorišite maslinama. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading