PICA VESUVIO Slasna i neodoljiva, prste da poližete, još bolja od one kupovne
Slična čuvenoj Kaprićozi, ali bez pečuraka, ni najmanje ne zaostaje za onom kupovnom.
Potrebno je
Za testo:
- 2 dl vode
- 10 g svežeg kvasca
- 1/2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 3 kašike ulja
- po potrebi brašna
Za nadev:
- 8 kašika paradajz pelata
- 150 g šunke
- 200 g kačkavalja
Za ukrašavanje:
masline
Priprema
Kvasac i šećer stavite u mlaku vodu pa promešajte dobro, da se kvasac otopi. Dodajte ulje i so, promešajte, pa dodajte malo po malo brašna, dok ne zamesite glatko testo. Zatim prekrijte i ostavite da naraste. Premesite testo pa ga podelite na 4 dela i rukom oblikujte lopte. Pokrijte krpom i ostavite tako 10 minuta. Razvucite od lopti krugove pa svaki premažite, sa po 2 kašike paradajz pelata, pa naređajte šunku i preko sir. Poređajte u pleh obložen pek papirom i pecite, 6 do 7 minuta na najjačoj temperaturi. Dekorišite maslinama. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČIKAŠKA PITA PICA Gurmansko jelo bogatog nadeva i hrskavog testa, drugačije od svega što ste probali
Jelo između pite i pice specijalitet je grada Čikaga, a svaki zalogaj je raj za nepca.
PICA SA MOCARELOM Italijanski aromatični specijalitet raspametiće i one izbirljive
Hrskavih kora i sočnog nadeva, prste da poližete.
BROKOLI PICA Ovakvu do sada niste jeli, osvaja na prvi zalogaj
Napravićete brzo i lako, a nestaće sa stola još brže.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, prste da poližete
Napravite ovu fenomenalnu picu, sir se topi u ustima, neće vam biti dovoljno jedno parče.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)