BROKOLI PICA Ovakvu do sada niste jeli, osvaja na prvi zalogaj
Napravićete brzo i lako, a nestaće sa stola još brže.
Potrebno je
- 1 šoljica heljdinog brašna
- 1 šoljica pšeničnog brašna
- 300 g brokolija
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika semena susama
- 1 kašičica suvog origana
- jaje
- 2/3 šoljice vode
- 2 kašike ulja
- 100 g rendanog kačkavalja
- 1 kašičica belog luka u prahu
- so
- biber
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašna, prašak za pecivo, seme susama, origano, jaje, vodu, ulje i so pa zamesite glatko, mokro testo. Utapkajte ga u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite koru 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Za to vreme, blenderom izblendajte brokoli, dodajte kačkavalj i beli luk pa ponovo izblendajte. Preko kore sipajte mešavinu od brokolija pa dopecite još 15 minuta. Isecite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČIKAŠKA PITA PICA Gurmansko jelo bogatog nadeva i hrskavog testa, drugačije od svega što ste probali
Jelo između pite i pice specijalitet je grada Čikaga, a svaki zalogaj je raj za nepca.
PICA SA MOCARELOM Italijanski aromatični specijalitet raspametiće i one izbirljive
Hrskavih kora i sočnog nadeva, prste da poližete.
PICA VESUVIO Slasna i neodoljiva, prste da poližete, još bolja od one kupovne
Slična čuvenoj Kaprićozi, ali bez pečuraka, ni najmanje ne zaostaje za onom kupovnom.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, prste da poližete
Napravite ovu fenomenalnu picu, sir se topi u ustima, neće vam biti dovoljno jedno parče.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
GIROS Grčki specijalitet koji budi uspomene na dane letovanja, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočan i slasan, prste da poližete.
AKO TESTO NIJE NARASLO NEMOJTE DA GA BACATE Dodajte ovaj jedan ključni sastojak i sve će biti u redu
Ako ovaj sastojak dodate u testo koje nije naraslo, biće potrebno samo da ga premesite.
Komentari (0)