PROJA Srpski specijalitet među 50 najboljih svetskih hlebova, svi traže recept!
Američki CNN uvrstio je srpsku proju među 50 najboljih svetskih hlebova. Možete da je služite toplu ili hladnu, samostalno ili kao prilog, uz šolju jogurta.
Potrebno je
- 2 šolje kukuruznog brašna
- 1 šolja belog pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 2 šolje jogurta
- 1/2 šolje ulja
- 3 jaja
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte jogurt i ulje, pa dobro promešajte. Umutite jaja i dodajte smesi. Ponovo dobro promešajte dok ne dobijete homogenu masu. Ako želite, dodajte narendan sir i seckani peršun ili mladi luk. Dobro promešajte. Sipajte smesu u pleh koji ste prethodno podmazali ili obložili papirom za pečenje. Pecite na 200 stepeni oko 30-40 minuta, ili dok proja ne dobije lepu zlatnosmeđu boju.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)