NAJBRŽE ORASNICE Znaće i dete da ih napravi, a pomeraju granice dobrog ukusa
Gotove su za tren oka a nestaće sa stola čim ih postavite.
Potrebno je:
- 3 belanca
- 250 g šećera
- 300 g samlevenih oraha
- 150 g krupno samlevenih ili iseckanih oraha
Priprema
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Šećer sipajte u posudu pa dodajte mlevene orahe i belanca. Rukom zamesite smesu. Odvajajte deo po deo smese pa mokrim dlanovima napravite valjak. Spuštajte valjkove na radnu površinu posutu seckanim orasima, pa valjajte u njih. Zatim savijte valjkove u polukrug pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Sušite orasnice oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Prohladite pa služite ili čuvajte u metalnoj kutiji. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČAROBNE ORASNICE Fenomenalni zalogajčići od oraha, po starinskom receptu
Sjajan izbor za prazničnu ili slavsku trpezu. Ovakve niste jeli, najbolje stavite odmah duplu meru.
POSNE ORASNICE JOŠ BOLJE NEGO MRSNE Slatke i neodoljive
Ako volite ove slatke kolačiće od oraha, volećete i njihovu posnu verziju. Ukus je savršen, dovoljno hrskav i dovoljno sladak. Nije potrebno previše vremena, a ispadnu kao da ste se trudili satima.
ORASNICE Slatke, gotove su za čas, a tope se u ustima
Napravite ove sitne kolače sa orasima. Nije vam potrebno puno vremena ni umeća, a rezultat je neverovatan. Hrskave i slatke, zato bolje odmah napravite duplo.
ORASNICE Po starom bakinom receptu
Napravite čuvene kolače sa orasima i uživajte. Pogodan izbor predstojeće slave.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
GIROS Grčki specijalitet koji budi uspomene na dane letovanja, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočan i slasan, prste da poližete.
AKO TESTO NIJE NARASLO NEMOJTE DA GA BACATE Dodajte ovaj jedan ključni sastojak i sve će biti u redu
Ako ovaj sastojak dodate u testo koje nije naraslo, biće potrebno samo da ga premesite.
Komentari (0)