POSNA CRVENA SALATA Savršena kao prilog a može da zameni i obrok, aromatična i slasna
Zbog pasulja će vas dugo držati sitim.
Potrebno je
- 250 g rozikastog pegavog pasulja
- 2 lista lovora
- prstohvat bibera u zrnu
- 250 g crvenog luka
- ulje, so, vinsko sirće
Priprema:
Četvrt kilograma rozikastog pegavog, takozvanog trešnjevca, ili tamnocrvenog pasulja potopite u litri vode, pustite petnaestak minuta da vri, pa vodu baciti. Onda nalijte vodom koliko treba, posolite, dodajte dva lista lovora, malo bibera u zrnu i skuvajte, ali pazite da se ne raskuva, pa ohladite.
Još četvrt kilograma crvenog luka iseckajte na rebarca, pa sve zajedno pomešajte s malo mlevenog bibera, zejtina, soli i vinskog sirćeta.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
GIROS Grčki specijalitet koji budi uspomene na dane letovanja, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočan i slasan, prste da poližete.
AKO TESTO NIJE NARASLO NEMOJTE DA GA BACATE Dodajte ovaj jedan ključni sastojak i sve će biti u redu
Ako ovaj sastojak dodate u testo koje nije naraslo, biće potrebno samo da ga premesite.
PRINCES KROFNE Starinska poslastica koja vraća u dane detinjstva i bakinu kuhinju
Ovakve do sada niste jeli, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
OSVEŽAVAJUĆI TIRAMISU SA LIMUNOM Savršeni spoj sa voćem kome rum daje posebnu čar
Fenomenalni slatkiš oboriće s nogu i one izbirljive.
Komentari (0)