MILŠEJK OD SLANINICE Gurmanski spoj nespojivih ukusa koji ćete ili obožavati ili izbegavati
Razbudiće vas očas posla i dati enerije za ostatak dana.
Potrebno je
- 8 kriški slanine
- 1/2 šolje javorovog sirupa
- 1 šolja mleka
- 4 šolje sladoleda od vanile
- 1/2 šolje šlaga
- malo ulja
Priprema:
Obložite pleh za pečenje alu-folijom. Na njega stavite rešetku za pečenje, namažite je uljem pa poređajte četiri kriške slanine. Pomoću četkice premažite jednu stranu svake kriške sa po kašikom javorovog sirupa. Uzmite krajeve svake kriške i zavrtite u suprotnim smerovima sve dok se strana sa sirupom ne uvije ka unutra, a slanina dobije oblik valjka. Na svaki kraj trake slanine zabodite čačkalice da je drže na mestu. Pecite slaninu u rerni na 200 stepeni 15 minuta. Izvadite pleh za pečenje iz rerne i prelijte slaninu sa po kašikom javorovog sirupa. Nastavite s pečenjem još oko pet minuta. Izvadite slaninu i ohladite. Preostale četiri kriške slanine stavite u tiganj pa pecite da postane hrskava. U loncu zagrejte masnoću od slanine, slaninu iz rerne i 6 kašika javorovog sirupa. Kuvajte sirup oko 3-4 minuta da se ukusi sjedine i ostavite da se ohladi 10 minuta. Izvadite slaninu, iseckajte je i dodajte sirupu i sve blendirajte sa mlekom i sladoledom. Ukrasite šlagom i mrvicama slanine pečene u tiganju.
PRAZNIČNA PITA OSVOJIĆE I ONE IZBIRLJIVE Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Sjajan predlog za svečanu Uskršnju trpezu ali i bilo koji svečani događaj.
FARBANJE JAJA ŠLAGOM Neobična tehnika koja daje fenomenalne rezultate
Isprobajte drugačiji način bojenja jaja, iznenadićete se rezulatom.
NAJLEPŠE MRSNE I POSNE MUSAKE Hrskavih kora i sočnog nadeva, pomeraju granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pravi su raj za nepca.
ČORBA OD ŠAMPINJONA I KROMPIRA NA VODI Sočna rapsodija ukusa koja se pravi brzo, a govori 5 jezika
Idealna za dane strogog posta, a zdrava i preukusna.
POTPUNO PRIRODNI DETERDŽENT SA ULJIMA NARANDŽE Posuđe će mirisati na proleće i svežinu
Uštedećete novac, a dobićete potpuno bezbedan deterdžent.
Komentari (0)