POSNE TUNA ŠTRUDLE Za pravo gurmansko zadovoljstvo , sočne i slasne a mekane kao duša
Drugačije posne štrudle voleće i oni koji mrse.
Potrebno je
Za testo:
- 250 ml tople vode
- 1 kašika šećera u kristalu
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašičice pune soli
- 550 g belog brašna
- 1.5 dl ulja
Za fil:
- 2 konzerve tunjevine
- 1 ceo praziluk
- 2 ravne kašike slanog začina
Za premazivanje:
- 3 kašike posnog majoneza
- 100 g sirovog susama
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vodu i šećer pa dodajte kvasac i ostavite da nadođe. Nadošlom kvascu dodajte ulje i so, pa postepeno dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Zamesite testo. Od navedene količine dobićete 2 štrudle. Podelite testo na 2 dela pa pustite 30 minuta da naraste. Za to vreme, pravite fil. Propržite sitno seckan praziluk sa malo bibera, pa dodajte tunjevinu i so. Testo razvaljajte oklagijom pa polovinom fila nafilujte štrudlu. Ponovite postupak još jednom. Štrudle naređajte u pleh obložen pek papirom, pa ih premažite posnim majonezom. Pospite susamom. Pecite štrudle 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra
Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.
PALENTA SA SIROM Jednostavan doručak za jutra koja se pamte, kao iz bakine kuhinje
Pravi se brzo i lako, a zdrava je i ukusna.
Komentari (0)