POSNA BANOFI PITA Nepečena kremasta poslastica sa bananama idealna za sva veselja
Posna banofi pita osvojiće vas na prvi zalogaj.
Potrebno je
Za podlogu
- 150 g posnog keksa
- 75 g margarina
- Još potrebno
- 75 g margarina
- 75 g šećera
- 400 g zaslađenog kokosovog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 zrele banane
- 300 ml biljne slatke pavlake
Dodatno
- 50 g čokolade za kuvanje
- 1 kašičica kakaoa u prahu
Priprema
Margarinom premažite kalup za tortu, pa ga obložite papirom za pečenje. Uzmite posni keks pa istopite margarin, pomešajte s keksom i sipajte u kalup. Onda poravnajte smesu i ostavite u frižideru 15 minuta. Ostatak margarina pomešajte sa šećerom i stavite na laganu vatru. Kad se rastope, promešajte i ulijte zaslađeno kokosovo mleko. Zatim kuvajte dva do tri minuta, dok se ne stisne i ne poprimi zlatnu boju. Sklonite sa šporeta i dodajte ekstrakt vanile. Potom, prelijte pripremljeni fil preko keksa i ostavite u frižideru bar sat vremena. Banane iseckajte na kriške i složite ih preko fila. Umutite biljnu slatku pavlaku pa premažite tortu. Vratite tortu u frižider. Prelijte rastopljenom posnom čokoladom (čokoladom za kuvanje) ili kakaom. Servirajte hladno.
Možda vas zanima:
POSNA BANOFI PITA Podjednako ukusna kao njena mrsna verzija, obožavaćete je
Ova čuvena engleska poslastica savršeno je ukusna, a lagana. Skoro je bio recept za banofi pitu a danas vam donosimo recept za njenu posnu, ništa manje kremastu, verziju.
BANOFI PITA Svi na mrežama traže recept za ovu poslasticu, probajte i uverite se zašto
Ova čuvena engleska pita postala je veliki hit na društvenim mrežama. Kremasta, voćna i fenomenalna, uzećete parče više.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)