POSNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA Pravi obrok za sve gurmane, zaboravićete da nema meso

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan i sočan, a posan, za sve prilike.

burek sa šampinjonima
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g pakovanje gotovih kora za pitu 
  • 400 g šampinjona
  • 2 glavice crnog luka srednje veličine
  • 2 krompira srednje veličine
  • 3 kašike ulja
  • so
  • biber
  • suvi začin po ukusu
  • peršun

Za premazivanje kora

  • 100 ml ulja
  • 300 ml kisele vode


Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganju, na zagrejanom ulju, propržite sitno seckan crni luk. Posolite pa dodajte rendani krompir i promešajte. Onda dodajte sitno seckane šampinjone, biber, peršun i suvi biljni začin. Ostavite da se krčka. Zasebno pomešajte ulje sa kiselom vodom. Kalup obložite papirom za pečenje. Stavite 2 kore preko tepsije, tako da vire preko ivice tepsije, pa stavite koru složenu u kvadrat. Mešavinom vode i ulja premažite kore. Kašikom nanesite deo fila, preklopite novom korom, premažite premazom, pa filujte. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Preklopite krajevima koji vire van kalupa pa premažite posudom i te poslednje kore odozgo. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
 

Možda vas zanima:

piletina sa breskvama

SOČNA PILETINA SA BRESKVAMA SE LEPI ZA PRSTE Po receptu pevačice Breskvice

19:00

16 jun, 2024

Sezonski recepti

Mlada pevačica Anđela Ignjatović, poznata po nadimku Breskvica, takmičila se nedavno na izboru za pesmu koja će ići na Evroviziju, i tom prilikom osvojila visoko drugo mesto. Svojim kvalitetnim pesmama i dobrim vokalom odmah je osvojila srca publike, koja sa njom uglas peva najveće hitove. Da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovo sočno letnje jelo. Piletina sa breskvama osvojiće i one izbirljive, a ukus se ne zaboravlja.

Komentari (0)

Loading