POSNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA Pravi obrok za sve gurmane, zaboravićete da nema meso
Fenomenalan i sočan, a posan, za sve prilike.

Potrebno je
Možda vas zanima:

POSNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, zaboravićete da nema meso
Savršen za doručak u dane Velikog Uskršnjeg posta.

POSNI BUREK Savršen doručak za početak Velikog Božićnog posta
Danas kreće Božićni post koji će trajati do 07. januara 2024.godine. Ako i vi spadate u one koji poste, evo predloga za doručak. Ukus je savršen, hrskav i sočan.
- 500 g pakovanje gotovih kora za pitu
- 400 g šampinjona
- 2 glavice crnog luka srednje veličine
- 2 krompira srednje veličine
- 3 kašike ulja
- so
- biber
- suvi začin po ukusu
- peršun
Za premazivanje kora
- 100 ml ulja
- 300 ml kisele vode
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganju, na zagrejanom ulju, propržite sitno seckan crni luk. Posolite pa dodajte rendani krompir i promešajte. Onda dodajte sitno seckane šampinjone, biber, peršun i suvi biljni začin. Ostavite da se krčka. Zasebno pomešajte ulje sa kiselom vodom. Kalup obložite papirom za pečenje. Stavite 2 kore preko tepsije, tako da vire preko ivice tepsije, pa stavite koru složenu u kvadrat. Mešavinom vode i ulja premažite kore. Kašikom nanesite deo fila, preklopite novom korom, premažite premazom, pa filujte. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Preklopite krajevima koji vire van kalupa pa premažite posudom i te poslednje kore odozgo. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo gotovo za 20 minuta, za savršen ručak
Služite uz kuvani pirinač.

POGAČICE SA SIROM I VLAŠCEM Idealne za doručak, a super i za večeru
Prave se lako, a pojedu brzo.

BRZI KEKSIĆI SA KIKIRIKIJEM Super kao užina, a još bolji kao poslastica, mekani i sočni
Najbolje služite uz čaj ili kafu.

DOMAĆI HUMUS Neodoljivo kremast i aromatičan, a savršen za bilo koje doba dana
Mažite na hleb ili dodajte kap prilog omiljenom jelu.

BRZA TORTA OD AVOKADA I LIMETE Nepečena poslastica koja će vas osvežiti u momentu
Kremasta i drugačija, za prave sladokusce i one izbirljive.
Komentari (0)