POSNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA Pravi obrok za sve gurmane, zaboravićete da nema meso
Fenomenalan i sočan, a posan, za sve prilike.
![burek sa šampinjonima](/data/images/2024-01-05/73073_shutterstock-1873773613_f.jpg?timestamp=1716501600)
Potrebno je
- 500 g pakovanje gotovih kora za pitu
- 400 g šampinjona
- 2 glavice crnog luka srednje veličine
- 2 krompira srednje veličine
- 3 kašike ulja
- so
- biber
- suvi začin po ukusu
- peršun
Za premazivanje kora
- 100 ml ulja
- 300 ml kisele vode
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganju, na zagrejanom ulju, propržite sitno seckan crni luk. Posolite pa dodajte rendani krompir i promešajte. Onda dodajte sitno seckane šampinjone, biber, peršun i suvi biljni začin. Ostavite da se krčka. Zasebno pomešajte ulje sa kiselom vodom. Kalup obložite papirom za pečenje. Stavite 2 kore preko tepsije, tako da vire preko ivice tepsije, pa stavite koru složenu u kvadrat. Mešavinom vode i ulja premažite kore. Kašikom nanesite deo fila, preklopite novom korom, premažite premazom, pa filujte. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Preklopite krajevima koji vire van kalupa pa premažite posudom i te poslednje kore odozgo. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
![burek sa šampinjonima](/data/images/2024-01-05/73073_shutterstock-1873773613_f.jpg)
POSNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, zaboravićete da nema meso
Savršen za doručak u dane Velikog Uskršnjeg posta.
![burek](/data/images/2023-05-12/54431_turska-pita-shutterstock-566961583_f.jpg)
POSNI BUREK Savršen doručak za početak Velikog Božićnog posta
Danas kreće Božićni post koji će trajati do 07. januara 2024.godine. Ako i vi spadate u one koji poste, evo predloga za doručak. Ukus je savršen, hrskav i sočan.
![kolač sa limunom i makom](/data/images/2024-06-25/92008_shutterstock-2463728577_f.jpg)
BRZI KOLAČ SA LIMUNOM I MAKOM Osvežavajuć i sočan, a mekan kao duša
Neodoljivi desert u savršenom spoju kiselkasto slatkog ukusa.
![posna torta lenja žena](/data/images/2024-03-13/80477_shutterstock-455234002_f.jpg)
LENJA ŽENA Nepečena poslastica idealna za dane posta, a miriše na nedelju
Neodoljiva i brza torta idealna kada nemate vremena, ukusa koji se pamti.
![suzenje očiju](/data/images/2024-06-25/91992_shutterstock-2180163827_f.jpg)
AKO PLAČETE KAD SEČETE LUK URADITE OVO Saveti iskusnih domaćica koji rešavaju problem u trenu
Sečenje luka mnogima izaziva suzenje očiju zbog sin-propantial-S-oksid, sumpornog jedinjenja koje se širi prema očima gde zatim formira sumpornu kiselinu.
![krem čorba od pečuraka](/data/images/2024-06-25/91985_shutterstock-711040105_f.jpg)
KREM ČORBA OD ŠAMPINJONA Pavlaka joj daje poseban šmek, a klasik bez premca
Okrepiće vam organizam u trenu, a sočna i ukusna.
![čokoladna glazura](/data/images/2024-06-24/91924_shutterstock-1983063635-2_f.jpg)
4 PROVERENA TRIKA ZA NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće biti tvrda, a ni puna grudvica
Ako i vama čokoladna glazura ispadne nedovoljno stegnuta, tvrda ili puna grudvica, primenite ove jednostavne trikove.
Komentari (0)