POSNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA Pravi obrok za sve gurmane, zaboravićete da nema meso
Fenomenalan i sočan, a posan, za sve prilike.
![burek sa šampinjonima](/data/images/2024-01-05/73073_shutterstock-1873773613_f.jpg?timestamp=1716501600)
Potrebno je
- 500 g pakovanje gotovih kora za pitu
- 400 g šampinjona
- 2 glavice crnog luka srednje veličine
- 2 krompira srednje veličine
- 3 kašike ulja
- so
- biber
- suvi začin po ukusu
- peršun
Za premazivanje kora
- 100 ml ulja
- 300 ml kisele vode
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganju, na zagrejanom ulju, propržite sitno seckan crni luk. Posolite pa dodajte rendani krompir i promešajte. Onda dodajte sitno seckane šampinjone, biber, peršun i suvi biljni začin. Ostavite da se krčka. Zasebno pomešajte ulje sa kiselom vodom. Kalup obložite papirom za pečenje. Stavite 2 kore preko tepsije, tako da vire preko ivice tepsije, pa stavite koru složenu u kvadrat. Mešavinom vode i ulja premažite kore. Kašikom nanesite deo fila, preklopite novom korom, premažite premazom, pa filujte. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Preklopite krajevima koji vire van kalupa pa premažite posudom i te poslednje kore odozgo. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
![burek sa šampinjonima](/data/images/2024-01-05/73073_shutterstock-1873773613_f.jpg)
POSNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, zaboravićete da nema meso
Savršen za doručak u dane Velikog Uskršnjeg posta.
![burek](/data/images/2023-05-12/54431_turska-pita-shutterstock-566961583_f.jpg)
POSNI BUREK Savršen doručak za početak Velikog Božićnog posta
Danas kreće Božićni post koji će trajati do 07. januara 2024.godine. Ako i vi spadate u one koji poste, evo predloga za doručak. Ukus je savršen, hrskav i sočan.
![meso](/data/images/2024-07-26/95456_shutterstock-2387668335_f.jpg)
SOČNO PEČENO MESO Moguće je, treba vam samo ova namirnica, biće mekano kao duša
Ako želite da pečeno meso bude sočno primenite ovaj jednostavan trik, i bićete raspamećeni koliko je ukusno.
![hašure](/data/images/2024-07-24/95231_shutterstock-229477783_f.jpg)
HAŠURE Turski specijalitet nastao posle potopa Zemlje, u sočnom spoju različitih ukusa
Legenda smatra da je ovaj turski specijalitet najstariji desert na svetu, a ako želite da se uverite da li je zaista toliko dobar, najbolje napravite i probajte.
![čokoladni smuti](/data/images/2024-07-24/95238_shutterstock-301326848_f.jpg)
ČOKOLADNI SMUTI ZA DORUČAK I DOBAR IZGLED Recept glumice Dženifer Aniston oduševio fanove, svi ga prave
Ukusan i zdrav doručak po receptu čuvene glumice, poznate po dobrom zdravlju i vitkoj liniji.
![mil fej](/data/images/2024-07-24/95222_shutterstock-2116217021_f.jpg)
MIL FEJ DESERT Čarobni francuski slatkiš, kremast i lagan, otopićete se od miline
Francuski kolač "od 1000 kora" obožavaće i oni koji ne vole slatko.
![opera torta](/data/images/2024-07-25/95301_shutterstock-124594633_f.jpg)
OPERA TORTA Francuska čokoladna poslastica sa kafom koja miriše na ljubav
Čuvena francuska poslastica u kremastom spoju kafe i čokolade idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
Komentari (0)