OBRNUTI KOLAČ Ovo sezonsko voće mu daje poseban šmek, a mekan kao duša
Ako volite breskve, ovaj kolač ćete obožavati.
Potrebno je
- 100 g maslaca
- 150 g šećera
- 2 jaja
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 ml mleka
- 300 g kajsija (prepolovljenih)
- prstohvat soli
- vanilin šećer
Priprema:
Rastopite maslac i 50 g šećera u tiganju, dodajte kajsije i kratko propržite.
Umutite jaja sa preostalim šećerom, pa dodajte rastopljeni maslac, mleko, brašno, prašak za pecivo, so i vanilin šećer. Sipajte smesu preko kajsija u tiganju. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Kada je kolač pečen, okrenite ga na tanjir. Prijatno!
Možda vas zanima:
PREVRNUTI KOLAČ SA BRESKVAMA Letnji desert koji osvežava u trenu, za sve sladokusce
Sočan desert, lagan i osvežavajuć, ukusa koji se pamti, uzećete parče više.
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Pravi se brzo i lako, a pravi je raj za sladokusce
Fenomenalni desert u sočnom spoju biskvita sa breskvama.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)