BADEM KOLAČ JOŠ BOLJI OD KLASIČNOG Umuti se i zapeče, a prste da poližete

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan desert rashladiće vas u trenu.

badem kolač
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g brašna
  • 150 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 3 jaja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100 g mlevenih badema
  • 200 g svežih kajsija (iseckanih)
  • prstohvat soli
  • vanilin šećer

Priprema:
Umutite maslac i šećer dok ne postane penasto. Dodajte jedno po jedno jaje, neprestano muteći.
Umešajte brašno, prašak za pecivo, mlevene bademe, so i vanilin šećer. Lagano umešajte kajsije.
Sipajte smesu u podmazan kalup za pečenje. Pecite kolač na 180 stepeni oko 30-35 minuta.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading