ČOKOLADNI KLASIK PRAZNIČNOG STOLA Originalni kolač na malo drugačiji način

Alo.rs

12:07

Slatki kutak 0

Svečani desert za sve prilike.

ČOKOLADNI KLASIK PRAZNIČNOG STOLA Originalni kolač na malo drugačiji način
Shutterstock

Svečani čoko-panj

Sastojci:

Za koru:

3 jajeta

1 kašika meda

3 kašike brašna

1/2 kesice vanilin šećera

4 kašike šećera

Za fil:

300 g krem-sira

3 kašike šećera

2 kašičice kakaoa

1/2 šolje kuvane kafe

brusnice

Za preliv:

150 g čokolade

Priprema:

Odvojte belanca od žumanaca. Belanca penasto umutite i dodajte šećer. Postepeno ubacite žumanca, a onda i med, vanilin šećer i brašno. Smesu sipajte u pleh i pecite oko pola sata na 180 stepeni. Krem-sir umutite sa šećerom, kakaom i skuvanom, prohlađenom kafom. Kada kora bude gotova, uvijte je u mokru krpu i ostavite pola sata da poprimi oblik rolata. Odvijte je, nafilujte, ubacite po koji komad brusnice pa ponovo urolajte. Čokoladu otopite na pari pa sipajte preko rolata i ostavite u frižider da se stegne na dva sata. Ukrasite u novogodišnjem stilu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading