SVEČANA TORTA ZA SVE LJUBITELJE KOKOSA Slatka fantazija koja se topi u ustima
Neodoljiv ukus koji će se svima dopasti.
Kokos torta
Sastojci:
Za koru:
10 belanaca
250 g šećera
350 g kokosovog brašna
5 kašika pšeničnog brašna
3 štangle čokolade
Za fil:
10 žumanaca
1 šoljica crne kafe
1 štangla čokolade
250 g putera
10 kašika belog šećera
100 g šećera u prahu
Priprema:
Na pari umutite belanca i šećer. Dodajte pšenično i kokosovo brašno i otopljenu čokoladu. Od ove mase ispecite tri kore, 20 minuta na 180 stepeni. Na pari kuvajte žumanca sa šećerom, kafom i štanglom čokolade. Odvojeno umutite puter i šećer u prahu i izmešajte s masom kuvanom na pari. Ređajte koru, pa fil i tako sve dok ne potrošite sav materijal. Možete ukrasiti otopljenom čokoladom ili kokosom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAVRŠENA VAZDUŠASTA KREMASTA POSLASTICA Čoko mus sa TAJNIM začinom idealan za kraj radne nedelje
Ukus će vas fascinirati.
ŠTO DUŽE STOJE, POSTAJU PRHKI I MEKŠI Keksići od cimeta prava su poslastica za najmlađe
Možete ih čuvati u metaloj kutiji.
SAVRŠEN SPOJ HRSKAVOG TESTA I NEŽNOG KREMA Napravite najukusnije siciljanske kanoli
Jedan je od najpoznatijih recepata italijanskog ostrva.
OTKRIVAMO TAJNU RECEPTA KOJI SVAKI PUT USPEVA Sočni i mekani čupavci uvek su dobar izbor za desert
Poslednjih nekoliko godina, postali su dosta popularni.
BRZE KOKOS KOCKE Desert koji uspeva svima, a miriše na ljubav
Ako volite kokos, ovaj desert ćete obožavati.
SLADOLED TORTA Pravi se od samo 3 sastojka, a rashlađiće vas u toplim prolećnim danima
Uspeće i početnicima, a pomera granice dobrog ukusa.
BRZI TROUGLIĆI SA KEKSOM Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, a uspeće i početnicima
Pojedu se začas, a tope se u ustima.
KEKS TORTA Očaravajuća brza poslastica koja se smaže za tren oka, a svi je vole
Nepečena poslastica osvojiće i one izbirljive.
BRAUNI Kolač koji svi vole a topi se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalni desert za sve sladokusce.
Komentari (0)