OBRADUJTE UKUĆANE DOMAĆIM KEKSOM Brzo se pravi, a odlično ide uz čaj i kafu!
Spakujte ga u kutiju s poklopcem i zadržaće svežinu nekoliko dana.
Domaći keks
Sastojci:
500 g brašna
300 g putera
150 g šećera
Prstohvat soli
Priprema:
Stavite sve sastojke u činiju i rukama umesite glatko testo. Poklopite i stavite u frižider 20 minuta. Zatim ga oklagijom rastanjite na debljinu od 1,5 cm, izbockajte viljuškom i isecite štanglice ili vadite modlom željeni oblik. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni 20-30 minuta. Treba da ostane bele boje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)