UKUSNO TESTO i kiselo-slatki nadev recept su za TART IZ SNOVA
Tart je tradicionalno francusko jelo koje se može pripremiti i u slatkoj i u slanoj verziji. Za ukusan tart najvažnije je testo i kalup koji mu daje specifičan okrugli izgled niske torte.
Malo drugačiji tart
Sastojci:
100 g putera
150 g brašna
70 g smeđeg šećera
4 kašike hladne vode
5 crvenih pomorandži
1 jaje
2 kašike slatke pavlake
1 kesica vanilin šećera
1 prstohvat soli
Priprema:
Od putera, brašna, hladne vode i soli zamesite testo. Radite brzo da ne postane previše gnjecavo, pa ga umotajte u foliju i stavite u frižider na najmanje pola sata. Oljuštite crvene pomorandže i očistite ih od belih delova. Isecite ih na kolutove. Stavite ih na vreli tiganj, pospite sa malo smeđeg šećera i vanilin šećera. Kad se šećer karamelizuje, skinite s ringle i dodajte ekstrakt. Ivicu uvijte ka unutra. Pomešajte jaje i slatku pavlaku i premažite ivicu. Pospite ostatkom šećera i pecite oko pola sata na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSLASTICA ZA SVAKU PRILIKU Ovakav čizkejk još uvek niste PROBALI!
Svi su oduševljeni!
BEZGLUTENSKA TORTICA Preukusna poslastica koju mogu svi da jedu, a neće vam teško pasti
Neodoljivo je, videćete.
NEVEROVATAN FRANCUSKI RECEPT Ko može da odoli slasnom tartu od jabuka?
Nije baš toliko klasičan recept.
POSLASTICA NAŠEG DETINJSTVA Krempita po bakinom receptu očaraće vas odmah!
Neodoljivog je ukusa.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)